Przepisy
Agaty

Sałatka Cezara z Newellą

Konkursy i Testy, Przepisy, Surówki & sałatki
Opis

DSC_1589 (5)

To moje drugie podejście do Newelli (po makrelowej paście z jej dodatkiem /tu link/). Tym razem postawiłam na nową wersję sałatki Cesar, a właściwie wariację na jej temat.

DSC_1593 (4)

Newella (białko w czystej postaci bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów) zastąpiła mi klasycznie używanego w przepisie kurczaka. Do tego chrupiąca rzymska sałata, parmezan i, dla ostrości, czerwona cebula. Porcja witamin w sam raz na jesienny, lekki lunch!

DSC_1587 (5)

Proporcje na 2 porcje

 

Na patelnię wrzuć lekko rozgnieciony ząbek czosnku, rozgrzej 2 łyżki oliwy i usmaż na złoto pokrojoną w cienkie kromki bułkę.

Sałatę umyj i pokrój na mniejsze kawałki, ułóż w misce. Wymieszaj z pokrojoną w piórka cebulą.

Grzanki i usmażoną Newellę rozłóż na sałacie. Parmezan pokrój w wiórki, posyp nim sałatkę.

Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku. Polej nim sałatkę. Podawaj od razu. Wierzch możesz skropić dodatkowo oliwą.

-->