Jajka faszerowane
To może nie jest najbardziej spektakularne danie świata, jednak wiele osób nie wyobraża sobie Świąt Wielkanocnych bez porcji faszerowanych jajek.
Ich przygotowanie na szczęście nie jest skomplikowane, a smak może być wzbogacony ostrym sosem tabasco, filecikami anchovis, koperkiem albo np. suszonymi pomidorami. Tu wersja podstawowa, baza do dalszych wariacji na temat.
- jajka - 3 szt, ugotowane na twardo
- majonez - 1 łyżka
- musztarda - 1 łyżeczka
- szczypiorek - 1 łyżka, posiekanego
- sól, pieprz - do smaku
Szukasz przepisów na pyszna dania z jajek? Serdecznie zapraszam więc do zakupu mojego eBooka “Jajem Śniadanie” (klik)- to ponad 90 stron kuchennych tipów i przepisów na idealne śniadanie z jajkami w roli głównej!
***
Jajka przekrój wzdłuż na pół. Delikatnie wyjmij żółtka, następnie zmiksuj je z przyprawami i pozostałymi składnikami na gładką masę. Nadzieniem napełnij jajka w miejscach po żółtkach (np. szprycką do dekorowania tortu).
Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi
[…] faszerowane jajka z ziołami i kaparami TUTAJ LINK […]