Agaty
Przepis
- jajko - 3 szt
- szczypiorek - 1 łyżka (+do podania)
- pietruszka - 1 łyżka
- kapary - ok. 10 szt
- majonez - 1 łyżka
- musztarda - Dijon, 1 łyżeczka
- sól, pieprz - do smaku
Szukasz przepisów na pyszna dania z jajek? Serdecznie zapraszam więc do zakupu mojego eBooka „Jajem Śniadanie” (klik)- to ponad 90 stron kuchennych tipów i przepisów na idealne śniadanie z jajkami w roli głównej!
***
Jajka ugotuj na twardo, przetnij wzdłuż, delikatnie wyjmij żółtka.
Do miseczki włóż żółtka, rozdrobnij je widelcem. Dodaj majonez i drobno posiekane szczypiorek, pietruszkę oraz pokrojone kapary (odsączone z zalewy).
Dopraw majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Farszem napełnij jajka. Ozdób posiekanym szczypiorkiem.
Fajny pomysł! My w tamtym roku jajka faszerowaliśmy nadzieniem bazyliowym i chrzanowym :)
Ale jajca !:)
Kapary świetnie się komponują z jajkami !!!Pomysł Agaty jest znakomity !!!
Wyglądają rewelacyjnie. Gratuluję wyczucia smaku i estetyki..
-
Dziękuję! :)
Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi
Bardzo apetyczne zdjęcia. Aneta