Suflet czekoladowy (na walentynki)
Chyba nie ma deseru, który bardziej kojarzyłby mi się z wykwintnym zakończeniem romantycznej kolacji. Suflet czekoladowy, bo o nim mowa w zaskakujący sposób łączy w sobie delikatną konsystencję z intensywnym, głębokim smakiem.
Choć moim zdaniem podany „solo” suflet smakuje wyśmienicie, możecie dodatkowo serwować go z bitą śmietanką czy lodami waniliowymi.
Suflet musi być podany bezpośrednio po upieczeniu, wyjęty prosto z pieca jest delikatny niczym czekoladowa chmurka :)
Proporcje na 2 spore, lub 3 mniejsze porcje.
*****
Inne przepisy na walentynkowe słodkości zajdziecie pod TYM linkiem :)
Zrobiłem wczoraj, proste, szybkie i naprawdę bardzo dobre. Szkoda tylko, że nie ma takiej ciekłej czekolady w środku…ale mimo wszystko bardzo dobre :)