Przepisy
Agaty

Szparagi zapiekane pod beszamelem

Naleśniki & placuszki, Obiady, Przepisy – blog kulinarny, Warzywa

naleśniki ze szparagami w besamelu kuchnia agaty (3)

Sezon na szparagi w pełni, korzystajmy więc, póki są!

naleśniki ze szparagami w besamelu kuchnia agaty (4)

Moje ulubione to, bez dwóch zdań, szparagi zielone- jędrne, pełne smaku i … nie trzeba ich obierać!

naleśniki ze szparagami w besamelu kuchnia agaty (1)

Dziś podaję szparagi w wersji obiadowej. Zapiekłam je pod warstwą kremowego beszamelu, w delikatnych naleśnikach. Dodatkowo każda porcja szparagów zawinięta jest w duży plaster szynki (wolę użyć delikatniejszej, gotowanej, ale możecie skusić się także na długo dojrzewającą), a wierzch zwieńcza zapieczony cheddar. no i to jest obiad! ;)

naleśniki ze szparagami w besamelu kuchnia agaty (2)

Z podanych proporcji usmażycie ok. 10 naleśników, jest to więc posiłek dla ok. 3-4 osób.

Naleśniki przygotowałam na bazie ostatnio mojego ulubionego przepisu na naleśniki na kefirze, są obłędne pyszne i nieziemsko delikatne!