Szparagi zapiekane pod beszamelem
Sezon na szparagi w pełni, korzystajmy więc, póki są!
Moje ulubione to, bez dwóch zdań, szparagi zielone- jędrne, pełne smaku i … nie trzeba ich obierać!
Dziś podaję szparagi w wersji obiadowej. Zapiekłam je pod warstwą kremowego beszamelu, w delikatnych naleśnikach. Dodatkowo każda porcja szparagów zawinięta jest w duży plaster szynki (wolę użyć delikatniejszej, gotowanej, ale możecie skusić się także na długo dojrzewającą), a wierzch zwieńcza zapieczony cheddar. no i to jest obiad! ;)
Z podanych proporcji usmażycie ok. 10 naleśników, jest to więc posiłek dla ok. 3-4 osób.
Naleśniki przygotowałam na bazie ostatnio mojego ulubionego przepisu na naleśniki na kefirze, są obłędne pyszne i nieziemsko delikatne!
Czytam wszystkie przepisy na placuszki i nalesniki i zastanawiam sie, ktory produktow na najwieksze wlasciwosci spulchniajace w parze z soda oczyszczona: jogurt, maslanka czy kefir?