Przepisy
Agaty

„Straccetti” z polędwicy wołowej z pieczoną papryką
Mięso, Obiady, Przepisy
Opis

Wiele osób obawia się smażenia wołowiny bojąc się, że otrzyma suche, twarde porcje mięsa. Jeśli kupicie dobre mięso, ten problem raczej Was dotyczyć ne będzie. Do tego jeszcze krótki czas smażenia i sukces gwarantowany! Włosi znając temat wymyślili smażenie „straccetti” czyli cieniutkich plasterków mięsa, które na patelni spędzić muszą zaledwie kilkadziesiąt sekund. I tyle, pyszne danie gotowe!

Moją polędwicę podałam z pieczoną papryką, lubię dodać też świeże, lekko pikantne listki rukoli. Bagietka do takiego zestawu jest więcej niż wskazana!

Po usmażeniu całego mięsa, wlewam na patelnię trochę wina, aby zebrało wszystkie smaki, na sam koniec dorzucam trochę masła i pyszny sos gotowy.