Przepisy
Agaty

Babeczki z porzeczkami i kremem truskawkowym

Ciasta, Desery, Muffiny & babeczki, Owoce, Przepisy – blog kulinarny
Opis

babeczki z porzeczkami (3)

Naprawdę szybkie do przygotowania babeczki, wymagają tylko jednej miski i kilku składników, które na pewno masz w kuchni!

babeczki z porzeczkami (2)

Do muffinek dodałam lekki krem na bazie bitej śmietanki i musu truskawkowego. A na wierzch? Oczywiście gałązki idealnie czerwonych porzeczek!

babeczki z porzeczkami (1)

Proporcje wystarczą na upieczenie ok. 16 babeczek.

babeczki z porzeczkami (5)

Ciastem napełniaj foremki do 3/4 wysokości. Piecz 20 minut w temp. 200 oC.

Krem:

Śmietankę ubij na sztywno z cukrem. Dodaj mus truskawkowy (zmiksowane na gładki mus truskawki). Połącz z żelatyną (zgodnie z instrukcją na opakowaniu- listek namocz w zimnej wodzie, odciśnij. Odrobinę musu podgrzej, rozpuść w nim żelatynę). Do musu dodawaj partiami śmietankę, delikatnie wymieszaj. Ostaw na minimum 2 godziny do lodówki. Po tym czasie nakładaj na ostudzone babeczki, przystrój świeżymi owocami.

-->