Przepisy
Agaty

Bliny z koperkową śmietaną, kawiorem i wędzonym pstrągiem

Naleśniki & placuszki, Przekąski, Przepisy
Opis

DSC_0717 (2)

To nie są typowe bliny, bo przygotowane na bazie mąki pszennej, nie gryczanej, ale o taką znacznie łatwiej. Są delikatne, mimo że drożdżowe, łatwe i szybkie w przygotowaniu.

DSC_0723 (3)

 

Świetnie sprawdzą się jako przekąska na sylwestrowym (i nie tyko!) przyjęciu jako naprawdę luksusowa przystawka.

DSC_0726 (3)

Porcja ciasta wystarczy na ok. 15 sztuk blinów.

Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, smaż na złoto, z obu stron małe porcje ciasta.

Śmietanę połącz z koperkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Na usmażony blin nałóż porcję śmietany, na nią kawałek pstrąga i łyżeczkę kawioru. Skrop sokiem z cytryny, przystrój koperkiem.

-->