Brownie z cukinią (level master)
Nazwanie tego przepisu zwykłym „brownie z cukinią” byłoby niedopowiedzeniem. To ciasto jest za to zbyt dobre. To prawdziwy #levelmaster! Intensywnie czekoladowe, wilgotne, długo utrzymujące świeżość- istny cukierniczy ideał!
Brownie z cukinią nie tylko jest pyszne, ale też doskonale wpływa na wyrzuty sumienia występujące po zjedzeniu deseru- diametralnie je zmniejsza. W końcu jemy warzywa!
Uprzedzając Wasze pytania: nie, w ogóle (!) nie czuć w upieczonym cieście posmaku cukinii ;)
Na wierzch ciasta położyłam trochę wiórków białej czekolady i czekoladowych „kropelek”, ale to zabieg opcjonalny, z powodzeniem możecie pozostawić placek i bez nich.
Proporcje na foremkę ok. 20×30 cm.
Cześć, szukam właśnie jakiegoś sprawdzonego przepisy na brownie. Z cukinią jeszcze nigdy nie jadłam ;) Mam takie pytanie jakie ciemne kakao tutaj dodać? Czy Decomorreno będzie w porządku? To z wiatraczkiem? Pytam, bo ja w pieczeniu ciast jest totalnym laikiem