Przepisy
Agaty

Brownie z cukinią (level master)

Ciasta, Czekolada, Przepisy, Warzywa
Opis

Nazwanie tego przepisu zwykłym „brownie z cukinią” byłoby niedopowiedzeniem. To ciasto jest za to zbyt dobre. To prawdziwy #levelmaster! Intensywnie czekoladowe, wilgotne, długo utrzymujące świeżość- istny cukierniczy ideał!

Brownie z cukinią nie tylko jest pyszne, ale też doskonale wpływa na wyrzuty sumienia występujące po zjedzeniu deseru- diametralnie je zmniejsza. W końcu jemy warzywa!

Uprzedzając Wasze pytania: nie, w ogóle (!) nie czuć w upieczonym cieście posmaku cukinii ;)

Na wierzch ciasta położyłam trochę wiórków białej czekolady i czekoladowych „kropelek”, ale to zabieg opcjonalny, z powodzeniem możecie pozostawić placek i bez nich.

Proporcje na foremkę ok. 20×30 cm.

Do cukinii dodaj cukier, jajka, olej, roztopione masło i esencję waniliową. Wymieszaj.

Dodaj suche składniki: mąkę, kakao, sodę, sól. Wymieszaj.

Ciasto przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (na wierzchu ułożyć możesz dodatkowo kawałki czekolady). Piecz ok. 30 minut w temp. 200 oC. Przed podaniem ostudź.

-->