Wiśnie: Owoce przełóż do rondelka, dodaj wodę, cynamon oraz cukier. Gotuj kilka minut. Mąkę rozmieszaj z łyżką zimnej wody. Wlej do owoców, dokładnie wymieszaj. Gdy sos lekko zgęstnieje zdejmij z ognia. Ostudź.
Budyń: Skrobię, cukier i sól rozmieszaj w metalowej lub szklanej misce z mlekiem. Ustaw ją na garnuszku z gotującą się wodą. Co jakiś czas mieszaj masę, aż zacznie gęstnieć (ok. 20 minut). Dodaj czekoladę oraz wanilię i wódkę, wmieszaj kakao. Mieszaj jeszcze przez kilka minut, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.
Do miseczek nałóż po łyżce wiśni, wlej ciepły budyń. Przed podaniem na wierzchu ułóż resztę owoców.
Czy skrobia kukurydziana to mąka kukurydziana?