Chipsy z jarmużu
Jeśli masz wolnych 5 minut i torbę jarmużu w lodówce, masz też super przekąskę!
Nie ma co się rozwodzić, trochę oliwy, ulubionej przyprawy (ostra papryka sprawdzi się super, choć mi wystarcza zwykła sól morska) i chrupiące czipsy gotowe!
To właśnie ta chrupkość jest dla mnie największym plusem, bo niezwykle miłe dla ucha „chrup-chrup” powoduje, że chcesz więcej i więcej, i więcej…
Proporcje są tu w zasadzie dowolne. Ze 100 g świeżego jarmużu otrzymacie miseczkę chipsów dla 2 osób.
Polecam jako dodatek do kremu z pieczonych warzyw. Ja do swoich chipsów dodałam jeszcze czosnek. Zapraszam porównać http://prawie-perfekcyjna-pani-domu.blogspot.com/2015/01/krem-z-pieczonych-warzyw-plus-chipsy-z_31.html