Przepisy
Agaty

Czekoladowe babeczki z kremem

Ciasta, Czekolada, Desery, Muffiny & babeczki, Przepisy
Opis

babeczki czekoladowe z kremem (4)babeczki czekoladowe z kremem (3) Te babeczki to prawdziwa prościzna- do ich wykonania wystarczą podstawowe składniki, jakie pewnie macie w lodówce, a wykonanie to tylko wymieszanie ich w jednej misce.

babeczki czekoladowe z kremem (10)

Cały efekt robi tu jednak dwukolorowy (waniliowo-czekoladowy) krem, który zwieńcza każdą z muffinek. Poniżej instrukcja, jak wykonać tą ozdobę, krok po kroku. Wystarczy każdy z kremów włożyć do osobnego woreczka, odciąć jego róg i oba wsunąć do rękawa cukierniczego:

DSC_0036 (6) DSC_0038 (6)

Proporcje wystarczą na ok. 10-12 babeczek, idealnych na Dzień Dziecka! :)

babeczki czekoladowe z kremem (7)

 

 

 

Krem: miękkie masło utrzyj mikserem z cukrem pudrem i wanilią. Dodaj serek i miksuj, aż powstanie gładka, puszysta masa (posmakuj i w razie konieczności dodaj więcej cukru).

Połowę kremu przełóż do woreczka foliowego.

Czekoladę rozpuść i przestudź, dodaj do pozostałego kremu, zmiksuj i przełóż do drugiego woreczka.

Odetnij róg z obu woreczków i odciętą częścią do dołu, umieść w rękawie cukierniczym. Krem wyciskaj na babeczki. Gotowe przechowuj w lodówce.

-->