Przepisy
Agaty

Roladki ciasta filo z twarogiem i rukolą

Dodatki, Kuchnie świata, Przekąski, Przepisy – blog kulinarny, Vege

Ciasto filo nie jest zbyt popularne w naszej kuchni, a szkoda, bo to bardzo fajny, uniwersalny produkt. Możecie kupić je w delikatesach w formie mrożonej lub chłodzonej.

wytrawne paluszki z ciasta filo z rukolą (7)

Płaty ciasta należy posmarować roztopionym masłem, a następnie np. nadziać. Jest na tyle uniwersalne, że świetnie sprawdzi się w wersji tak słodkiej, jak i wytrawnej.

wytrawne paluszki z ciasta filo z rukolą (2) wytrawne paluszki z ciasta filo z rukolą (3) wytrawne paluszki z ciasta filo z rukolą (4) wytrawne paluszki z ciasta filo z rukolą (5)

Dziś „paluszki” z ciasta filo nadziałam masą z twarogu, pikantnej rukoli i wiosennej dymki. To naprawdę pyszne połączenie!

wytrawne paluszki z ciasta filo z rukolą (8)

Proporcje na ok.10 szt