Przepisy
Agaty

Kruche ciasto z jabłkam i malinami

Ciasta, Desery, Owoce, Przepisy
Opis

Dzień Mamy (to już jutro!) aż prosi się o słodki akcent!

DSC_0036 (5)

Co więc powiecie na kruche ciasto z jabłkami i malinami, zwieńczone chrupiącą kruszonką?

DSC_0040 (5)

Do tego kleks bitej śmietanki i deser idealny gotowy!

DSC_0042 (5)

Jabłka obierz, pokrój w kostkę, wymieszaj z cynamonem, malinami, sokiem z cytryny i cukrem.

Pozostawione ciasto połącz z mąką, cukrem zwykłym i waniliowym. Utrzyj palcami aby utrzymać okruchy-kruszonkę.

Na podpieczony spód wyłóż owoce, na wierzchu ułóż kruszonkę. Zapiekaj ok. 30-40 minut w temp. 180 oC, aż jabłka będą miękkie, a kruszonka przyrumieniona.

-->