Gołąbki nadziewane rybą, w sosie koperkowym
Gołąbki to taki domowy klasyk, kojarzący się ze smakiem dzieciństwa i kuchnią mamy.
Dziś proponuje wyjątkowo delikatną wersję, gołąbki nadziewane rybą, w delikatnym sosie koperkowym.
Przekonacie się, że ich przygotowanie jest wyjątkowo szybkie i proste.
Z proporcji uzyskacie ok. 10 dużych gołąbków.
Przyznam szczerze zrobiłam je tylko dlatego, że miałam dużo mielonej ryby, a nie znoszę pulpetów rybnych… A tu takie zaskoczenie. WOW! Pyszne i delikatne. Reszta rodzinki (zwłaszcza rybne tyfusy 3 i 6 letnie) nawet nie zorientowały się, że mają do czynienia z rybą;) U nas na stałe wchodzą do jadłospisu. Będą w tym roku nawet na Wigilii :) Dzięki Pani Agato za super przepis. Wreszcie ryba nie musi być w postaci rybnego paluszka;)