Babeczki z dynią i solonym kajmakiem
Ten przepis można przygotować w wersji „turbo” lub klasycznej, wymajającej wymagającej od „kucharki” zakasania rękawów, wyrobienie kruchego ciasta i długiego gotowania skondensowanego mleka. Wersja ekspressowa to … gotowe korpusy babeczek i kajmak. Z puszki. Czasami można pozwolić sobie na ułatwienie życia, prawda?
Na pewno za to samodzielnie przygotowujemy krem z dyni, pachnący cynamonem, doskonale pasujący do karmelowej warstwy kajmaku. Szczypta płatków soli to niezbędna kropka nad kulinarnym „i”.
Z podanych proporcji uzyskacie potężną porcję ok. 24 babeczek.
W sumie można domyślić się jaki jest sposób składania babeczek w całość, ale czy przepis nie powinien mieć jednak jakiejś kontynuacji? ;)
A dla mnie wersja optymalna to kupienie gotowego kajmaku, a za to upieczenie własnych kruchych babeczek. No i dodatkowej warstwy dyniowego nadzienia oczywiście :)