Z mlekiem lub jogurtem. Albo jako dodatek do lodów. Ta granola sprawdzi się w każdych warunkach.
Chrupiąca, o aromacie kokosa ze słodkimi rodzynkami. Dla mnie mistrzostwo świata i kolejny argument, żeby szybko wstać- śniadanie z takim dodatkiem każdego zmobilizuje do pobudki!
Przepis
Granola kokosowa
Składniki:
wiórki kokosowe - 1 szklanka
płatki owsiane - 1 i 1/2 szklanki
rodzynki - 1/2 szklanki
olej - 1/4 szklanki
miód - 2 łyżki
cynamon - 1/4 łyżeczki
sól - duża szczypta
Przygotowanie:
Naczynie do zapiekania wyłóż papierem do pieczenia, wsyp płatki owsiane i wiórki kokosowe, dodaj sól, olej, cynamon i miód. Wymieszaj.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 oC i piecz przez 15 minut od czasu do czasu mieszając. Dodaj rodzynki, wymieszaj i piecz jeszcze 5 minut. Ostudź, przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku do tygodnia.
Propozycja i na drugie śniadanie i na podwieczorek…