Idealne gołąbki wegetariańskie
To chyba zupełnie naturalne, że latem chce nam się jeść lżej. Wakacje to idealna pora, by do menu wprowadzić trochę więcej warzyw- wszystko jest takie świeże i dorodne!
Idąc tym tropem poeksperymentowałam z naszą klasyką- gołąbkami i z wyników tych prób jestem bardziej niż zadowolona! Gołąbki bez mięsa wyszły obłędnie pyszne, tak intensywne w smaku, że mój mąż nie zorientował się, że nie ma w nich mięsa! :)
Wyglądają dokładnie jak te klasyczne, więc tak też moje gołąbki podałam- z sosem ze śmietanką i koperkiem, na wierzchu dodałam trochę przesmażonych na maśle kurek.
Możecie gołąbki przygotować też w wersji wegańskiej z sosem np. pomidorowym, bez dodawania jajka do farszu.
Z proporcji przygotujecie ok. 10 gołąbków.
Super przepisy ! Chce tylko dodac ze chociaż dodane jako vege to vege nie są ponieważ w wielu z nich jest nabiał .Pozdrawiam