Wątróbka z jarmużem, syropem aroniowym i olejem arachidowym
Każda pora roku ma w kuchni swoje kulinarne gwiazdy. Gdy za oknem deszcz ze śniegiem, zapominamy o sałacie lodowej i bladych pomidorach. Skupiamy się na tym, co o teraz najlepsze.
Dziś proponuję sałatkę w sam raz na lekki obiad: król zimy- jarmuż, wątróbka, orzechy, całość skropiona słodko- cierpkim balsamem ze zredukowanego soku aroniowego oraz miodu i tłoczonym na zimno (to ważne!) olejem arachidowym.
A wszystko dzięki marce Oleofarm, która w zaopatrzyła mnie w zestaw tego, co w każdej kuchni niezbędne- zdrowe, tłoczone na zimno tłuszcze (to bogactwo niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych) i „esencje natury”- wyciskane bezpośrednio z owoców soki (bez dodatku cukru). Idealne produkty, by broić się przed zimowymi spadkami formy i przeziębieniami!
Takie produkty naprawdę lubię na blogu promować!
Proporcja dla 2 osób.