Pachnący koperkiem konkurs Electrolux
Firma Electrolux po raz kolejny postanowiła Was kulinarnie rozpieścić, tym razem przeznaczając na nagrody w konkursie świetny kompaktowy blender (link) oraz dwa miksery (link).
A zadanie konkursowe jest wyjątkowo moim zdaniem przyjemne, podzielcie się proszę (w komentarzach pod tym postem) Waszymi przepisami na doskonałe danie pachnące koperkiem.
Na pomysły czekam do północy najbliższego piątku (21.06), wyniki już w sobotę!
Równocześnie (tradycyjnie) zostawiajcie proszę zdjęcia swoich kulinarnych, koperkowych dań, będą miłym dodatkiem do przepisów!
[tabgroup] [tab title=Konkurs] Galeria Waszych owocowych deserów truskawkowychpysznych dań pachnących koperkiem! [/tab] [tab title=Dołącz]Wyślij zdjęcie swojego dania. W opisie wpisz ten sam nick (podpis) pod jakim pozostawiasz komentarz z przepisem. O wygranej decyduje przesłany przepis, zdjęcie będzie jednak miłym dodatkiem ;) Zanim Twoje zdjęcie pojawi się w galerii, może minąć kilka chwil- fotografie podlegają moderacji.
[ngg_uploader id=3][/tab] [/tabgroup]
[nggallery id=3]
Zapiekanka z kurczakiem i kapustą
Potrzebne: marchewka, kapusta, pierś z kurczaka i dużo koperku. Zółty ser do zapiekania. Ryż
Marchewkę i kapustę drobno kroimy. Pierś z kurczka kroimy w kostkę, przyprawiamy i obsmażamy. Dodajemy marchewkę i kapustę (przyda się duża patelnia), przesmażamy.
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Wszystko mieszamy, dajemy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy dużo koperku i posypujemy żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku aż ser będzie przyjemnie zarumnieniony.