Ziemniaki dokładnie umyj, gotuj ok. 15 minut, mają pozostać lekko twarde w środku.
Na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj mięso, smaż kilka minut od czasu do czasu mieszając. Dolej sok pomidorowy, doprowadź do wrzenia. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Na drugiej patelni rozgrzej łyżkę oliwy, krótko podsmaż pokrojoną w paseczki paprykę i cukinię. Wymieszaj z mięsnym sosem. Przypraw do smaku.
Warzywa z mięsem przelej do naczynia do zapiekania. Posyp świeżymi ziołami.
Ziemniaki pokrój w plastry o grubości ok. 0,5-1 cm, ułóż na wierzchu. Skrop oliwą.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 oC, piecz ok. 20 minut i kolejnych 20 z włączoną funkcją grilla, lub do momentu zarumienienia ziemniaków.
My brother suggested I might like this wweb site. He was totally right.
This post truly made my day. You cann’t imagine juet how much time I had spent for this information!
Thanks!