Przepisy
Agaty

Kurczak faszerowany suszonymi pomidorami i fetą

Mięso, Obiady, Przepisy – blog kulinarny
Opis

Przepis, który dziś Wam polecam ma co najmniej dwie duże zalety: robi się go bardzo szybko, a upieczone zgodnie ze wskazówkami mięso pozostaje niesamowicie delikatne i soczyste.

faszerowany kurczak (2) Piekę je w pierwszej fazie (a w zasadzie duszę) pod przykryciem, by na koniec apetycznie przyrumienić.

faszerowany kurczak (4)

Do nadzienia możecie dodać dowolne, ulubione świeże zioła (bazylię, oregano, tymianek…) lub pozostać przy prostym duecie słodkich suszonych pomidorów i słonej fety.

faszerowany kurczak (5)

Proporcje na 1 filet.

faszerowany kurczak (1)

Wymieszaj składniki sosu, polej nim mięso. Wstaw pod przykryciem (wystarczy folia aluminiowa) do piekarnika nagrzanego do 180 oC, piecz ok. 15 minut.

Zdejmij pokrywkę, zwiększ temperaturę do 210 oC i piecz do zarumienienia wierzchu.

-->