Mini bezy pavlovej z marakują
Nie samym szampanem i przekąskami w Sylwestra człowiek żyje, warto też zadbać o jakiś deser!
Sama bardzo lubię takie mini wersje deserów, nie ma problemów z porcjowaniem, a do tego takie mniejsze bezy piecze się zdecydowanie krócej niż klasyczny „tort bezowy” i wyglądają naprawdę uroczo :)
Moje bezy podałam z kremem (mascaropne + jogurt zastąpiły u mnie klasyczną bit śmietanę), a do tego kwaskowata marakuja (choć oczywiście użyć możecie i innych owoców!).
Bezę wycisnęłam na blaszkę rękawem cukierniczym (wystarczy woreczek foliowy z obciętym rogiem), a następnie łyżeczką w każdej porcji zrobiłam małe wgłębienie, do którego później nałożymy krem.
Z podanych proporcji przygotujecie ok. 20 małych bez.
wygląda przepysznie i jeszcze ta marakuja, ja zrobię w Nowy Rok :)