Przepisy
Agaty

Muffiny gruszkowe z mlekiem kokosowym

Muffiny & babeczki
Opis

To prawdziwie jesienne babeczki pachnące gruszkami i przypieczonym kokosem. Są bardzo wilgotne, drugiego dnia po upieczeniu chyba nawet lepsze niż prosto z piekarnika.

To ten typ muffinek, jakie lubię najbardziej. Ich zrobienie zajmuje dosłownie kilka minut.

Żeby dodać im więcej kokosowego aromatu, dodatkowo po upieczeniu wierzch posypać można uprażonymi na suchej patelni wiórkami (aż staną się lekko brązowe) .

W drugiej wymieszaj mleczko kokosowe z jajkiem., wlej do suchych składników. Wymieszaj (niezbyt długo) łyżką, dodaj kawałki gruszki i kokos. Ciastem wypełnij foremki do 2/3 ich wysokości. Wierch każdej posyp wiórkami kokosowymi.

Piecz w temp. 190 oC ok. 20 minut.

-->