Przepisy
Agaty

Mus czekoladowy – deser idealny na Walentynki

Czekolada, Desery, Przepisy – blog kulinarny
Opis

Już samo hasło „Walentynki” przywołuje u mnie jedno kulinarne skojarzenie: czekolada.

Mus czekoladowy to jeden z najbardziej wyrafinowanych i romantycznych sposobów na podanie czekoladowego deseru. Ta lekka konsystencja, delikatność.

Aż się prosi, żeby porcję jeść dwoma łyżeczkami ze wspólnego pucharka!

*****

Inne przepisy  na walentynkowe słodkości zajdziecie pod TYM linkiem :)

Image-1(3)

Ubij na sztywno śmietankę. Dodaj do niej masę czekoladową, dokładnie wymieszaj (najlepiej zrobić to mikserem). Wstaw na minimum godzinę do lodówki.

Moje porcje ozdobiłam niteczkami z karmelu, na wierzch możesz położyć też wiórki czekolady lub bitą śmietanę.

-->