Przepisy
Agaty

Owsiane ciasteczka z rodzynkami i czekoladą

Ciasteczka, Czekolada, Przepisy – blog kulinarny
Opis

Upieczenie owsianych ciasteczek to (w moim przypadku) próba usprawiedliwienia objadania się słodyczami. Bo przeciez płatki, rodzynki… samo zdrowie!

Ten przepis znalazłam na stronie Marthy Stewart i muszę przyznać, że miło mnie zaskoczył! Ciasteczka mają fajną, lekko chrupiącą konsystencję, ładnie się pieką (nie rozlewając zbytnio na blasze), a słodkie rodzynki fajnie komponują się z kropelkami ciemnej czekolady.

Na pewno jeszcze do nich wrócę, choć następnym razem dodam nieco mniej cukru…

Piec ok. 10-12 minut w 170 oC. Po wyjęciu z pieca pozostawić na ok. 5 minut na blasze, po czym przełożyć na kratkę- do ostudzenia ciasteczek.

-->