Pankejki „Piña colada” czyli kokos z ananasem
Ogłaszam wszem i wobec, że znalazłam sposób na pokonanie szarzyzny nawet najsmutniejszego dnia! Przed Państwem tropikalne wakacje na talerzu czyli pankejki w kolorze słońca! Wzorowane na klasycznym karaibskim połączeniu smaku ananasa i kokosa- przedstawiam idealne placuszki śniadaniowe Piña colada, ze sodkim dodatkiem banana (unikamy więc dodawania do nich choćby grama cukru!).
Aby ananas w placuszkach był naprawdę delikatny, polecam (dekadencko;) obsmażyć go najpierw na maśle, a dopiero taki lekko przyrumieniony i miękki dodawać do placuszków. Nic nie stoi na przeszkodzie równocześnie, żeby użyć krążków prosto z puszki- takie też będą naprawdę smaczne.
Z podanych proporcji usmażycie ok. 12 placuszków. Moje podałam z jogurtem kokosowym (takim nie tylko przygotowanym na mleczku kokosowym, ale i ze słodkimi wiórkami w środku), dodatki mogą być jednak dowolne, świetnie sprawdzi się też zdrowa, świeża sałatka owocowa.