Przepisy
Agaty

Pavlova z letnimi owocami

Ciasta, Desery, Przepisy – blog kulinarny
Opis

Nie jestem mistrzynią w pieczeniu bez i często wychodzą mi wysuszone. Tym razem jednak się uparłam i całe serce włożyłam w to, żeby upiec bezę idealną: chrupiącą z wierzchu, z kremowym wnętrzem. Z dodatkiem kwaskowatych owoców i delikatnej śmietany była naprawdę świetna!

Dodaj skrobię, ocet oraz ekstrakt waniliowy.

Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, wyłóż na niego bezę formując okrąg o średnicy ok. 20 cm.

Wstaw do pieca nagrzanego do 180 oC z termoobiegiem, od razu zmniejsz temperaturę do 120 0C. Piecz ok. 90 minut, bezę pozostaw do wystygnięcia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.

Śmietankę ubij z cukrem, wyłóż na wierzch bezy, przykryj owocami. Podawaj od razu.

-->