Pizza z roszponką, mozzarellą i pomidorami na ziołowym spodzie
W kategorii jedzenia na pocieszenie, pizza jest jednym z moich dań-faworytów. Właściwie nie przypominam sobie sytuacji, kiedy nie miałabym ochoty na chrupiące drożdżowe ciasto z dodatkami. Czasem wystarczy sos pomidorowy i mozzarella, innym razem idę w pikantne chrizo, albo jeszcze mniej typowe dodatki.
Tym razem moja pizza połączyła klasykę ze smakiem świeżym i chrupiącym. Aromat dobrej oliwy, sosu balsamicznego i świeżych ziół stworzył danie, któremu bliżej do restauracyjnej sali niż budki z fast foodem.
Systematycznie korzystam z przepisów Pani Agaty i na każdy dzień przygotowuję coś innego :)
Dania są przepyszne, a składniki łatwo dostępne :)
Mąż zajada się, tym co przygotuję :)
Pizza wyszła rewelacyjna, nigdy z Mężem nie jedliśmy tak dobrej jak ta :)
Teraz pozostaje mi tylko kupić książkę Pani Agaty.