Potrawka z kurczaka, polski klasyk.
To jedno z moich ulubionych dań. Przypomina mi sobotnie obiady u babci, to miska pełna ryżu i kremowego sosu o lekko cytrynowej nucie z dodatkiem słodkich rodzynków.
Pamiętam jednak czasy, kiedy rodzynki były świątecznym rarytasem, babcia do potrawki dodawała latem zbierany na działce agrest, zasypany cukrem w słoikach, na zimę.
A, jeszcze jedno. Zawsze jem potrawkę łyżką. Zostało mi od przedszkola :)
Proporcje na 4-5 porcji.
Tak jak piszesz, takie danie to prawdziwy klasyk polskiej, tradycyjnej kuchni. Właśnie takie smaki mają szansę na wygraną w naszym konkursie kulinarnym. Wystarczy, że dodasz do wpisu grafikę konkursową i kilka zdań od siebie (info dostępne na stronie https://e-turysta.net/konkurs-kulinarny/), a będziesz mogła wygrać chociażby aparat cyfrowy i promocję na Smaker.pl. Pozdrawiam i powodzenia! :)