Prosty biszkopt z bitą śmietaną i owocami

To takie ciasto,które robi się w zasadzie samo. Ubite jajka, trochę cukru, mąki i biszkopt gotowy (mój piekłam na wiejskich jajkach, stąd ten „kosmiczny” żółty odcień:). Na wierzchu rozsmaruj trochę ulubionego dżemu, nałóż ubitą śmietankę, owoce i już cudny deser gotowy!

Mój biszkopt upiekłam w małej foremce o średnicy ok. 18 cm. Jeśli chcesz przygotować większy placek, podwój proporcje i wydłuż czas pieczenia o ok. 10 minut.

Jeśli nie masz pomysłu, co zrobić z białkami, które zostały po upieczeniu biszkoptu, polecam migdałowe babeczki – do ich przygotowania potrzebne są z kolei tylko białka. Przepis na babeczki znajdziesz TU (link).





Prosty, ale zarazem niezwykły :):) pięknie się prezentuje:)