Przepisy
Agaty

Rolada z kremem mascarpone i malinami

Ciasta, Desery, Owoce, Przepisy – blog kulinarny

rolada z malinami i kremem mascarpone kucnia agaty (4)

Rolady wydawały mi się zawsze pracochłonnymi i trudnymi do wykonania ciastami, byłam w błędzie!

rolada z malinami i kremem mascarpone kucnia agaty (1)

Ponieważ biszkopt na roladę ma tylko 1-2 cm grubości, bardzo szybko się piecze-10 minut i gotowe. W międzyczasie przygotowuję krem, to znowu tylko moment pracy miksera. Zwijamy i gotowe! Można jeść od razu, ale lepiej schować roladę do lodówki, żeby ładnie się połączyła z kremem, który pod wpływem chłodu lekko stężeje.

DSC_0109_1

DSC_0110_1

DSC_0111_1

Myślę, że doskonałym dodatkiem do samej rolady i kremu z mascarpone, byłby jakiś prosty sos z malin, następnym razem na pewno o niego uzupełnię ten deser!

rolada z malinami i kremem mascarpone kucnia agaty (5)