Lekko ubij całe jajka, dodaj cukier, szczyptę soli i ubijaj aż uzyskasz białą, pusztą masę. Dodaj skórkę cytrynową, mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie wymieszaj łyżką. Na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia wlej ciasto. Piecz w 180 oC około 10 minut. Ostudź.
Z wody, soku z cytryny i łyżki cukru pudru przygotuj płyn, nasącz nim ciasto.
Truskawki umyj, pokrój na ćwiartki, posyp łyżką cukru pudru, odstaw na kilka minut.
Odlej ¼ szklanki śmietanki, podgrzej. Żelatynę namocz w zimnej wodzie, dodaj do ciepłej śmietanki, rozmieszaj i wystudź. Ubij resztę śmietanki z łyżką cukru, dolej śmietankę z żelatyną.
Ciasto zdejmij z papieru do pieczenia, na „górnej” stronie rozłóż śmietankę, na niej truskawki. Zwiń delikatnie nadając ciastu kształt rolady. Wierzch oprósz cukrem pudrem, ozdób roztopioną białą czekoladą. Ciasto podawaj schłodzone.
Ale wygląda magicznie i pysznie