Śniadaniowe batoniki owsiano- sezamowe

We wczorajszym odcinku „Tajemniczego składnika” (Telewizja POLSAT, wtorek 21:35), Marcin Przybysz (mój faworyt zeszłej serii Top Chef!) zajął się tematem śniadań. Ja dziś również do niego nawiążę, choć w nieco innej formie.

Pomyślałam o połączeniu dwóch kwestii- pomysłu na wygodne drugie śniadanie i … zbliżającej się majówce.

Moja propozycja musiała więc być łatwa do transportowania, zdrowa, wygodna do jedzenia i pyszna, naturalnie! Postawiłam więc na batoniki owsiane.

Pachną sezamem (za sprawą dodatku tahini), pełne są orzechów, ziaren i słodkich suszonych owoców. Mogłabym je jeść cały dzień- i to nie tylko na śniadanie :)





Witam,
Czy jeśli z powyższego przepisu nie mam w domu do przygotowania poniższych składników to ciasteczka mi wyjdą? Czy są one raczej bezwzględnie potrzebne?
tahini – 3 łyzki
preparowana pszenica – 1/3 szklanki
jagody goji – 2 łyżki
siemię lniane – 2 łyżki
Karolina
http://www.regalnowosci.pl