Sposób na szparagi czyli konkurs Electrolux
Z wielką przyjemnością zapraszam Was do wzięcia udziału w drugim konkursie, jaki organizuję z marką Electrolux. W ostatnim dzieliliście się ze mną swoimi ulubionymi przepisami na truskawkowe pyszności, teraz zaś przyszedł czas na SZPARAGI!
Zostawcie proszę w komentarzu pod tym postem Wasz ulubiony przepis ze szparagami w roli głównej. Jeśli macie ochotę, serdecznie zapraszam również do zamieszczania fotografii swoich potraw w galerii poniżej.
Na wasze zgłoszenia czekam do północy 7.06.2013 (piątek), wyniki ogłoszę już w najbliższą sobotę.
Na zwycięzców czeka robot kuchenny (link) oraz dwa blendery (link) marki Electrolux.
[tabgroup] [tab title=Konkurs] Galeria Waszych wiosennych dań ze szparagami! [/tab] [tab title=Dołącz]Prześlij swoje apetyczne zdjęcie! W opisie wpisz ten sam nick (podpis) pod jakim pozostawiasz komentarz z przepisem. O wygranej decyduje przesłany przepis, zdjęcie będzie jednak miłym dodatkiem ;)
Twoje zdjęcie nie pojawi się w galerii od razu- fotografie podlegają moderacji.
[ngg_uploader id=2][/tab] [/tabgroup]
Szparagi z smażonym warzywnym makaronem
składniki
1 pęczek szparagi białe ,
2 szt marchewki młodej
1 cukinia ,
Sól morska
pieprz biały
1 ząbek czosnku
olej rzepakowy Rapso ,
cukier
Szparagi obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Gotujemy kilka minut. Odcedzamy i odstawiamy. Marchewkę obieramy i za pomocą obieraczki do warzyw tniemy na długie paseczki. Cukinie dobrze myjemy i także tniemy na cieniutkie paseczki. Na patelni na oliwie podsmażamy 1 ząbek czosnku następnie kładziemy pocięte warzywa , solimy i chwilę smażymy. Pod koniec dokładamy szparagi. Po chwili wyciągamy warzywa i serwujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.