Strudel z jabłkami (i bardzo kobiecy konkurs)
Ciepłe jabłka i zapach cynamonu kojarzą mi się z domową atmosferą, spokojem, kojącą aurą zbliżających się Świąt. Strudel z jabłkami to dla mnie zimowy deser idealny!
Choć, jak mówi legenda, ciasto powinno być tak cienko rozwałkowane, by móc czytać przez nie gazetę, to deser tylko z pozoru trudny do wykonania. W praktyce okazuje się być wyjątkowo przyjaznym dla każdego cukiernika-amatora:)
Owoce podane w formie Apfel Strudla świetnie komponują się z kleksem bitej śmietanki albo sosem pełnym ziarenek wanilii.
*****
Pozostając w klimacie świątecznych słodkości, serdecznie zapraszam do wzięcia udziału w konkursie, który mam zaszczyt współorganizować razem z marką Glossybox.
Nagrody są cudne! Absolutnie szałowy fartuszek od FartuszkoveLove, przeurocza szpryca do dekorowania i zestaw do pieczenia babeczek od Fabryki Form, do tego (naturalnie!) kosmetyki (marki Bath&Body Works za drugie i Lierac- za miejsce trzecie).
Cykajcie więc fotki swoich świątecznych deserów, przesyłajcie przez najbliższy tydzień do konkursoweaj aplikacji, a ja z wielką przyjemnością wszystkie obejrzę, a następnie ybiorę te najsmaczniejsze! Szczegóły znajdzie na FB Glossybox, zapraszam! :)
Witam p. Agato:)
Na wstępie powiem, że jestem wierną Pani fanką:)) i uwielbiam Pani przepisy. Dziękuję za nie!!! szkoda, że mieszkam na południu Polski..bo chętnie „zaliczyłabym” wiele warsztatów kulinarnych które Pani organizuje..szkoda, że mieszkam aż tak daleko…
Ale pisze w związku z przepisem: Spaghetti z klopsikami i sosem podwójnie pomidorowym.Mam do dyspozycji mięso mielone z indyka. Ile czasu mam je dusić na wolnym ogniu, tak aby mięsa nie przesuszyć i aby pulpeciki były soczyste i miękkie? Czy podobnie jak w przypadku mięsa wołowo-wieprzowego ok. 20 min.?
Z góry dziękuję za odp. i życzę dalszych sukcesów.
Pozdrawiam,
Asia