Przepisy
Agaty

Szybkie „fondue” i chlebowe paluszki Grissini

Pieczywo, Przekąski, Przepisy
Opis

Wczoraj słońce nie wyszło zza chmur nawet na minutę. Od świtu do zmierzchu tylko deszcz.

Oficjalnie witamy jesień…

Dzień taki jak wspomniany nie może obejść się bez czegoś ciepłego i … kalorycznego (wszak bikini w tym roku i tak już nie założę:) ). Może więc fondue? Ale takie na szybko!

Ciepły, lejący ser, słodkie borówki, chrupiące chlebowe pałeczki- zestaw kolacyjny doskonały!

Uformowane paluszki ułożyć na papierze do pieczenia, ponownie pozostawić do wyrośnięcia na godzinę. Piec w 200 oC ok. 15 minut (do zarumienienia).

 

Każdy krążek sera owinąć folią aluminiową. Ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej (lub zwykłej, teflonowej). Podgrzewać z każdej strony przez kilka minut, aż ser całkowicie zmięknie.

Gotowy ser podawać w paczuszce z folii, przekrojony- aby jego wnętrze mogło wypłynąć, z paluszkami chlebowymi i borówkami.

-->