Przepisy
Agaty

Tarta czekoladowo-kokosowa z bananami (bez pieczenia)

Ciasta, Czekolada, Desery, Konkursy i Testy, Przepisy – blog kulinarny, Tarty

Jeśli miałabym opisać moje ulubione dania, to na pewno byłaby to kategoria „minimum wysiłku, maksymalny efekt”.  I taka właśnie jest dzisiejsza tarta, czekoladowo-kokosowy spód, banany, krem ze śmietanki i jogurtu. Połączenie idealne!

To ciasto nie wymaga pieczenia, wystarczy mu kilka godzin w lodówce i jest gotowe do jedzenia. Przy jego zrobieniu z powodzeniem pomagać mogą dzieci, wyklejanie foremki (paluszkami!) czekoladową masą (na bazie płatków Nestlé NESQUIK , więc naprawdę Jasia nie musiałam dwa razy prosić o pomoc:) to marzenia każdego kilkulatka, słowo!

W promocyjnych opakowaniach płatków Nestlé znajdziecie teraz miarki (łyżka, łyżeczka, pół i ćwierć łyżeczki), niezastąpione w kuchni każdego (dużego i małego!) kucharza. Są super pomocne!

Tarta zadowoli jednak także dorosłych, wygląda naprawdę spektakularnie, szczególnie jeśli wierzch ozdobimy świeżymi owocami (ja pokusiłam się jeszcze o odrobinę solonego karmelu) i podamy do filiżanki małej czarnej.

Przy okazji, na fanpagu Płatków Nestle znajdziecie konkurs- przygotujcie w rodzinnym gronie własną potrawę z ulubionymi płatkami Nestlé , nagrody czekają, powodzenia!