Warsztaty czyli mazurki i #tajemniczyskładnik
To już powoli świecka tradycja, że razem z marką Electrolux organizujemy w Warsztatach Kuchni Agaty wspólne gotowanie (TU możecie podejrzeć filmik z zeszłorocznego spotkania, w którym wzięli udział Fashionelka i Kominek).
Wiosna, oraz nowy program „Tajemniczy składnik” (emitowany we wtorki w telewizji POLSAT, oglądacie?), skłoniły nas do przygotowania spotkania w świątecznym i słodkim mazurkowym klimacie.
Nie obyło się więc bez , orzechów, mielonych migdałów i lukru. Piekłyśmy, jadłyśmy i zdradzałyśmy swoje sposoby na ten wielkanocny deser, bo jak się okazało, każda z nas ma swój #tajemniczyskładnik, który sprawia, że to właśnie jej mazurek jest pyszny i wyjątkowy!
Oto więc światowa prapremiera wielkanocnego filmu pachnącego bakaliami, prosto z zeszłotygodniowego spotkania przy kuchennym stole:
***
Poniżej zaś przepis na wyjątkowy mazurek „made in USA” :)
Wykorzystam element przepisu na krem :)