Przepisy
Agaty

Cukiniowe spaghetti z pesto i groszkiem

Makarony, Obiady, Przekąski, Przepisy – blog kulinarny, Warzywa
Opis
wielka (38)
W teorii wie, to każdy: jesteś tym, co jesz. Z praktyką, cóż, bywa gorzej… bo pośpiech, kuszące ciasteczka do kawy, obłędnie chrupiące chipsy…
Dziś więc dowód na to, że zdrowo- znaczy pysznie.
wielka (42)
Wiosna aż prosi się o rewolucję na talerzu. Ma być świeżo, zielono, lekko. Tak będzie i dziś, bo oto przed nami spaghetti z cukinii (Amerykanie mają już nawet na nie nazwę: zoodles! :), do niego zioła i świeże pomidory.
wielka (47)
Doskonałe, pachnące śródziemnomorską kuchnią danie, w sam raz na lekki obiad.
Jak widać, wiosną #tajemniczyskładnik jest zdecydowanie … zielony!
wielka (33)
 
Ps. I pamiętajcie, Tajemniczy Składnik w każdy wtorek o 21:35 w telewizji POLSAT!

Na patelni rozgrzej masło, podgrzej na nim groszek. Gdy będzie miękki, dodaj cukinię. Powinna być pokrojona na długie cienkie paski, najłatwiej zrobić to specjalną obieraczką, jaką można kupić w działach AGD marketów. Krótko przesmaż, warzywa mają pozostać jędrne i lekko chrupiące. Dodaj pokrojone na połówki pomidorki i pesto. Wymieszaj, przypraw do smaku, przełóż na talerze. Wierzch ozdób wiórkami lub potartym parmezanem.

Serwuj jako lekkie danie główne lub dodatek do mięs.

-->