Przepisy
Agaty

Zielona zupa warzywna z oliwą koperkową

Obiady, Przepisy – blog kulinarny, Vege, Warzywa, Zupy

Bardzo prosta, bogata przy tym w smaku zupa uzupełniona aromatyczną oliwą koperkową.

Zielona zupa warzywna (3)

Do jej przygotowania wykorzystać możesz w prawie dowolnych proporcjach- por, brokuły, kalafior, ziemniak i szparagi. Do tego chlust śmietanki, trochę soli, świeżo mielonego pieprzu i zupa ląduje na stole!

Zielona zupa warzywna (5)

Aby podkreślić wiosenne nuty kremu, podałam go z koperkową oliwą- czyli pęczkiem koperku zmiksowanym z kilkoma łyżkami oliwy. Serwowany w takiej postaci ma niesamowicie intensywny smak!

Zielona zupa warzywna (4)

Proporcje na ok. 4 duże porcje.

Zielona zupa warzywna (2)