Przepisy
Agaty

Zupa krem z grillowanej papryki i pomidorów

Przepisy – blog kulinarny, Zupy
Opis

Gdy za oknem świeci słońce, jakaś niewidzialna siła ciągnie mnie w stronę kuchni pachnącej świeżymi warzywami, oliwą, słodką papryką. Ta zupa to kropla Hiszpanii na talerzu. Od razu poprawia humor i przenosi na Południe.

 

Gdy zaparuje i ostygnie obierać ją ze skórki. Zmiksować z warzywami z bulionu i odrobiną rosołu. Wlać do pozostałego płynu wraz z sokiem pomidorowym. Na patelni grillowej zrumienić bułkę pokrojoną w kostkę na odrobinie czosnkowej oliwy. Pieczywo wrzucić do zupy (to ją zagęści). Całość jeszcze raz zmiksować, doprowadzić do wrzenia, przyprawić. Jedną porcję podałam ze słodką suszoną papryką, drugą- ze śmietaną.

-->