Przepisy
Agaty

Trójkąty z ciasta filo nadziewane szpinakiem

Przekąski, Przepisy – blog kulinarny, Vege

Kolejna odsłona wypieków z użyciem ciasta filo, niezwykle uniwersalnego i prostego w przygotowaniu. Jego cienkie warstwy smaruje się stopionym masłem/oliwą i układa jeden na drugim. Nadziewa wg. upodobań, na słodko lub słono, jak w dzisiejszej propozycji.

DSC_0911 (4)

Prosty farsz ze szpinaku doprawionego czosnkiem (obowiązkowo!) i słonym serem feta.

DSC_0906 (4)

DSC_0907 (4)

DSC_0908 (4)

DSC_0909 (4)

Pierożki świetne do jedzenia na ciepło i zimno, świetny pomysł na przekąskę do pracy czy szkoły tym bardziej, że ciasto filo nie rozmięka i długo pozostaje apetycznie chrupiące.

DSC_0919 (3)