Przepisy
Agaty

Babka marcepanowa z makiem

Ciasta, Przepisy, Święta
Opis

Powoli zaczynamy zbliżać się do Wielkanocnych tematów, na blogu nie może więc zabraknąć babek pod kilkoma co najmniej postaciami.

DSC_1001

Ta wersja,  z marcepanem i makiem przypomina mi w smaku pyszne nadzienie do świętomarcińskich rogalików. Słodkie, pełne smaku, dość ciężkie, po prostu pyszne.

DSC_1018

Taka też jest ta babka, mnie zachwyciła (a do tego super-łatwa w przygotowaniu!).

DSC_1002

W misce połącz jogurt, jajka, olej i cukier, wymieszaj łyżką. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, wymieszaj- także łyżką. Dodaj marcepan, połącz.

Ciasto wlej do nasmarowanej masłem i obsypanej mąką foremki, piecz ok. 60 minut w temp. 170 oC.

-->