Papryki faszerowane w pomidorowym sosie
Dziś kuchnia bałkańska z ukłonem w stronę Chorwacji. W nawiązaniu do trwającej Sondy zorganizowanej we współpracy z cititravel.pl zapraszam na papryki faszerowane mielonym mięsem i ryżem, zapiekane w sosie pomidorowym. Danie, choć musimy na nie poczekać kilkadziesiąt minut jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Reszta to czas spędzony w piekarniku.
Do tak przygotowywanych dań dokładam zawsze świeże zioła, które w trakcie powolnego duszenia mają czas, żeby oddać cały swój aromat daniu. Tym razem nie żałowałam i do sosu dorzuciłam gałązki rozmarynu, tymianku i oregano.
Najpierw trzeba (!) jak zwykle pochwalić wspaniałe fotografie. A przepis na paprykę, w sam raz na tę porę roku. Papryka często teraz w promocji (!). Ja już taką jadałam. Pycha. Kto nie jadł, niech szybko próbuje . Smacznego !!!