Przepisy
Agaty

Paprykowy makaron z kiełbasą chorizo

Makarony, Przepisy
Opis

Zdaję sobie sprawę, że jeśli chodzi o aspekty wizualne, ten makaron to nie jest mistrzostwo świata, ale jest naprawdę pyszny! Smak sosu pomidorowego jest w nim złamany pikanterią papryki w w energetyzującym, czerwonym kolorze. A z resztą, ja kocham wszystkie makarony!

A tu przykłady innych dań z hiszpańskim rodowodem: chłodnik salmorejo i pożywna frittata.

Przy okazji przypominam o Sondzie i konkursie organizowanym razem z portalem cititravel. Zagłosuj gdzie mam jechać na wakacje i wygraj! :)

Na patelni podsmaż pokrojoną na kawałki kiełbasę chorizo. Na tłuszczu, który się niej wytopił zeszklij cebulę i podsmaż czosnek. Dolej sok pomidorowy oraz pastę paprykową. Sos zaciągnij śmietanką, przypraw do smaku solą i pieprzem.

Sosem polej makaron, podawaj posypany pietruszką lub płatkami słodkiej suszonej papryki.

-->