Przepisy
Agaty

Warzywa na ciepło

Obiady, Warzywa

To chyba znak, że nadchodzi jesień, bo miałam wielką ochotę na purée ziemniaczane (spróbujcie kiedyś TEGO wg. Julii Child, jest obłędne!) i w ogóle jakiś taki konkretny obiad. Kupiłam więc cienkie białe kiełbaski, do których przygotowałam coś na kształt warzywnej okrasy, alternatywy dla smażonej cebuli, często podawanej jako dodatek do tego typu dań.

DSC_0009 (3)

Wzięłam to, co akurat znaleźć można w ogrodzie, czy na targu. Słodkie pomidorki i paprykę, a do nich, świetnie się z nimi komponujący tymianek. Chlust białego wina tylko podbił smak tego pysznego „sosu- sałatki”.

Takie warzywa na ciepło to świetny dodatek do steków, sprawdzą się jednak równie  doskonale w roli uzupełnienia chrupiącej bruschetty- wtedy koniecznie polane oliwą!

DSC_0003 (4)