Bezy z „lemon curd”
Krucha na zewnątrz, miękka w środku- beza idealna. Do niej intensywny (!) w smaku, cytrusowy krem. W zestawie tworzą deser wspaniały, w sam raz na lato, o lekkim, choć zdecydowanym smaku.
Piekąc bezy pamiętajcie, by przygotować je na kształt „gniazdek”, muszą mieć miejsce w środku, w które włożymy słuszną porcję kremu cytrynowego- lemon curd. Tu uwaga na marginesie. Sam lemon curd jest tak pyszny, że tylko niezłomna siła woli uchroni Was przed zjedzeniem całego słoiczka jeszcze przed przygotowaniem deseru! Pamiętajcie, ostrzegałam!
Do bez wspaniale pasują świeże owoce sezonowe, sama jednak myślałam, żeby uzupełnić porcje kapką bitej śmietanki. Taki zestaw przygotuję następnym razem ;)
Proporcje na ok. 10 bez o średnicy ok.10 cm.