Przepisy
Agaty

Brownie z kokosem

Ciasta, Czekolada, Desery, Przepisy – blog kulinarny
Opis

Browni to ciasto idealne n zimę. Duża dawka czekolady pobudza już samym zapachem:)

kokosowe brownie (4)

Dzisiejsze ciasto upiekłam z dodatkiem wiórków kokosowych. Nie dominują one kakaowego smaku, wpływa jednak na konsystencję ciasta. W końcu brownie musi być wilgotne i „ciągutkowe”.

kokosowe brownie (2)

Na deser ciasto podałam z karmelem (kremem krówkowym), oprószone płatkami soli. Idealnie!

brownie (7)

Na patelni rozpuść masło, dodaj kakao i cukier, dobrze wymieszaj, ostudź.

Do czekoladowej masy dodaj pozostałe składniki- jajka, mąkę, sól i proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Ciasto przelej do foremki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 oC, piecz ok. 30 minut. Pamiętaj, brownie musi pozostać ciągnące, nie piecz więc go za długo!

-->