Ciasto z brzoskwiniami (i szczyptą cynamonu)
Koniec lata to mój ulubiony czas, obfitości owoców i warzyw. Dojrzałe na słońcu, słodkie owoce ideale byłyby oczywiście jedzone prosto z gałęzi, ale takie zatopione w puszystym cieście też są niczego sobie :)
Moją porcję polałam dodatkowo przed podaniem solonym karmelem, akurat miałam w lodówce słoiczek, który świetnie się w roli kompana brzoskwiń sprawdził!
Do przygotowania tego ciasta użyć możecie też innych owoców- gruszek, jabłek czy śliwek.
Na jaką formę są podane powyższe proporcje. Tych informacji brakuje mi we wszystkich Pani przepisach. Wyłożyłam ciastem formę 20 x 30 i wydaje mi się ze ciasta powinno być dwa razy więcej. Póki co ciasto się piecze, mam nadzieję, że moje obawy okażą się na wyrost, w przeciwnym razie będzie to drugi z rzędu nieudany wypiek z Pani przepisu.